Finansiera ditt bilköp

Funderar du på att köpa en ny bil? Är det så att din nuvarande börjar bli gammal och sliten eller är det din allra första bil som du ska investera i? Med en ny och fin bil kan du inte bara se till att bli tryggare på vägarna, utan du kan också säkerställa ett bättre andrahandsvärde. Att köpa en bil kontant kan dock vara svårt, eftersom många bilar kostar en hel del. Att spara ihop är fullt möjligt, men det kan vara svårt om du behöver bilen inom en snar framtid.

Majoriteten av alla människor som planerar att köpa bil letar således efter andra finansieringssätt. Många väljer att leasa bil istället för att köpa, medan andra tittar efter praktiska billån eller privatlån. Att låna pengar till en ny bil är idag väldigt vanligt och det finns främst två lån som lämpar sig för ändamålet. Här nedan kommer vi att titta närmare på hur du kan använda ett lån för att köpa en ny bil, vilka lån som passar sig bäst och hur dessa är utformade. Kom ihåg att det är viktigt att jämföra innan du väljer. Hos Lånakuten kan du hitta bra och smidiga lån med en låg ränta.

Traditionella billån

Väljer du att använda dig av ett traditionellt billån använder du dig av bilen som säkerhet. Genom att banken har en säkerhet kan de känna sig trygga med att lånet återbetalas i tid och det gör att du får bättre lånevillkor. Här är det viktigt att vara medveten om att du inte kan låna det totala beloppet. Precis som när det kommer till bolån kommer du behöva ha en kontantinsats. Du kan heller inte använda pengarna till något annat än att just köpa bilen.

Privatlån och blancolån

Privatlån, även kallade blancolån, är vanliga att använda sig av i samband med bilköp. Låneformen ställer inga höga krav på låntagaren och du slipper lämna någon säkerhet för lånet. Med ett privatlån har du möjlighet att använda pengarna till precis vad du vill. Skulle det bli något över kan du använda dessa till ny klädsel till bilen, andra biltillhör eller t.ex. nya sommardäck. Det maximala beloppet för ett privatlån ligger vanligtvis på 600.000 kronor.

Hitta det bästa billånet för dig

Det snabbaste och enklaste sättet för dig att hitta ett billån som verkligen passar är genom en låneförmedlare. Låneförmedlare är opartiska sajter som hjälper dig att jämföra marknaden och ge dig de bästa erbjudandena. Det kostar ingenting att använda sig av tjänsten och bara en kreditupplysning kommer att tas. På så sätt slipper du också oroa dig för att din kreditvärdighet ska försämras.

Vad som är det bästa billånet för dig kan bara du bestämma. Vi rekommenderar dock att du väljer ett lån som är så billigt som möjligt och som du kan betala av utan för stora påfrestningar på din ekonomi. Titta noga på vilken ränta du kommer att få, men även på andra eventuella avgifter. Det är inte helt ovanligt att fakturaavgifter såväl som uppläggningsavgifter kan tillkomma.