Bygga ett garage till bilen

Om man har en bil är det mycket troligt att man också vill ha ett garage till den. Då slipper man skotta bilen, skrapa rutor och dessutom kan bilen skyddas mot väder och vind. Garage finns i många olika varianter. Några av dem är varmgarage, andra kallgarage. Om man flyttar till ett hus där det inte finns något garage kan man med fördel bygga ett, både för att kunna hålla på med bilen och för att få lite mer förvaring. Dessutom stiger också husets värde om det finns ett garage på tomten.

Köpa in virke

Om man vill bygga ett garage bör man först och främst ta reda på vad man vill bygga av. Många väljer att använda sig av trä, andra bygger garage av färdiga block eller så gjuter de golv, väggar med mera. Oavsett vad man vill bygga av måste man köpa hem material och hos byggmax finns allt man kan tänkas behöva för ett garagebygge, oavsett storlek.

Hur ska garaget se ut?

Det kan också vara bra att fundera över hur man vill att garaget ska se ut. Ska det vara ett enkelgarage, ett dubbelgarage eller vill man ha utrymme nog att förvara andra saker på också? Kanske vill man bygga ett litet förråd till julsaker, kartonger, en extra frys med mera bakom garaget? Det är sådant som är bra att tänka på redan när man börjar bygga.

Förvaring i garaget

Det är också bra att man ordnar en del förvaring i garaget. Den kan antingen vara flyttbar eller platsbyggd. Vilken typ av förvaring man väljer är mycket individuellt. Om man ska ha ett städ, en skruvtving eller liknande kan det dock vara skönt med en stabil förvaring som står på sin plats. Sedan kan man med fördel ha en mindre vagn på hjul som man flyttar runt allt eftersom.

Brandsäkerhet

I ett garage finns det alltid en risk för att brand utvecklas. Det kan antingen vara en bil som börjar brinna eller så bildas en gnista som antänds något annat. I garage förvaras ibland bensin och andra vätskor som kan brinna. Det gäller därför att man tänker på brandsäkerheten. När man bygger garaget kan det alltså vara bra att tänka på att göra det till en egen brandcell. En brandsläckare samt en brandvarnare är också alltid på sin plats.

Vad måste man ha i garaget?

I ett garage hör en domkraft alltid hemma, tillsammans med verktyg för att bland annat byta däck. Extra lampor till bilen kan också vara bra att ha. Även en kompressor är smart att ha. Då kan man blåsa ren bilklädsel, mattor och torka dem om så behövs. Man kan också fylla på luft i däck på bilen, skottkärran och mycket annat. Vad som annars behövs i garaget beror mycket på vad man gör där.