Hålla ordning i och på sin bil

När man skaffar sin allra första bil kan man slås av hur ren och fin den är. Golvmattorna blänker, bilen är tvättad och däcken ser nästan nya ut. Inuti bilen finns inget mer än det nödvändigaste. När man har haft en bil ett tag kan det här dock snabbt förändras. Plötsligt inser man hur mycket saker man egentligen kan behöva i bilen och den fylls åt alla håll och kanter. Men vad behövs i bilen, hur tar man hand om sin bil och hur organiserar man i den?

Smart inredning

Beroende på vilken typ av bil man har kan man ordna olika sorters förvaring i den. I en kombi kan man ofta förvara saker under golvet i bagageutrymmet och man kan ställa in en korg med nödvändigheter ovanpå. Om man har en skåpbil finns det många bra lösningar hos worksystem.se som gör att man lätt kan skapa en bra organisation på de prylar man behöver eller vill ha med sig. I de allra flesta bilar finns det också förvaring i handskfacket, mittenkonsollen samt i fickor på sätena.

GPS kan vara bra att ha

En sak som finns inbyggt i många bilar, men som också går att köpa till är en GPS som ger vägbeskrivningar, talar om var man befinner sig med mera. I dag finns det också GPS i de allra flesta mobiltelefoner. Det finns också olika typer av spårningsenheter man kan sätta i bilen. Med en sådan ser man var samt hur bilen rör sig. Det kan underlätta om man driver ett företag och behöver föra körjournal, eller om bilen skulle bli stulen och polisen behöver veta var bilen senast befann sig.

Säkerhetsutrustning i bilen

Det finns också en hel del säkerhetsutrustning som kan vara bra att ha i sin bil. En varningstriangel samt en reflexväst bör alltid finnas med. Det kan också vara klokt att ha en brandsläckare samt en ficklampa om det skulle vara så att något sker. Under vintern är även lite extra filtar bra att ha om man skulle bli stående någonstans och behöver invänta hjälp.

Att tvätta bilen

Om man ska tvätta bilen är det inte fullt lika enkelt som man kan tro. Det är inte bara att ta en svamp och gnugga bort smutsen. Först måste bilen blötas ordentligt, och efter det kan man använda sin svamp. Svampen ska dock vara rejält blöt under hela tvätten och man kan behöva doppa den flera gånger. Efter det ska bilen spolas av ordentligt. Det är inte eller fel att vaxa den med jämna mellanrum. En sak som kan vara bra att tänka på är att man egentligen inte bör tvätta sin bil hemma på garageuppfarten alls. Man kan spola av den, men det bör ske på en gräsmatta eller annat underlag där vattnet inte rinner rakt ner i dagvattenbrunnen.