Klassikern Ford Mustang

Tittar vi tillbaka i historien hittar vi många klassiker när det kommer till bilar, men frågan är om inte Fords Mustang är den allra största klassikern. Ut från fabriken rullade 1964 den första Mustangen.

Den första bilen som kom ut var en vit cabriolet som visades på Världsutställningen i New York. Utställningen ägde rum redan i april och det dröjde inte länge förrän bilen kom att bli populär.

Ford hade en tanke med den här nya modellen och det var att den skulle passa många och samtidigt vara sportig. Resultatet blev en bil som var fyrsitsig, hade två dörrar och dessutom ett sportigt utseende. På bilmarknaden var det ett helt nytt koncept som helt klart kom att bli en nyhet på bilmarknaden. Bilen skulle dessutom ha ett bra pris för att kunna nå en större marknad.

Mustang var en mycket lyckad lansering och från den första modellen som rullade ut har den levt fram till idag. Flera gånger har det skett större förändringar med modellen och idag har vi den femte generationen Mustang på marknaden. Det är helt klart klassikern nummer ett när det kommer till bilmodeller.