Första generationen Mustang

År 1964 när den första Mustangen rullade ut ur fabriken var det modellen som senare skulle komma att kallas Generation I. Bilen hade baserats på en av Fords tidigare modeller, Falcon. Redan från början stack de ut lite när de presenterade modellen eftersom den först presenterades på våren och vanligtvis brukade de nya modellerna presenteras under hösten. Tillverkningen började under 1964, även om modellen officiellt är 1965 års modell. De första bilarna har därför kommit att kallas årsmodell 1964½.

Motorn i de första modellerna gick att få i två varianter. Den ena var en V8 och den andra en sexcylindrig radmotor. För att hålla nere priset på Mustangerna hade de billigaste modellerna väldigt lite utrustning. En tanke Ford hade med bilen var att den skulle finnas till ett lågt pris.

Det gick snabbt att få igång produktionen och under loppet av fyra månader hade 100 000 bilar sålts i USA. Succén fortsatte och efter två år hade försäljningen kommit upp i hela 1 000 000 bilar. Den största andelen av bilarna såldes i USA, men exporten var igång och många bilar såldes utomlands. 1966 var året då Ford tillverkade flest Mustanger med nästan 608 000 bilar som rullade ut ur fabriken. En trend som kom under slutet av 60-talet och början av 70-talet var att bilarna kom att få allt starkare motorer. Självklart kom även Mustangen med en starkare modell och specialmodellen Boss 429 stoltserade med 575 hk. Det var en gatuversion av en av de bilar de hade som tävlingsbilar.

Förändringar kom även under 70-talet och nu började bilen bli större och tyngre. I början av 70-talet kom det som kallas bigblock. Stora motorer och för att kunna få dem att passa under motorhuven behövde utrymmet bli större. Modellen blev även lite mer kantig, vilket gjorde att vägen blev svårare att se.

Ford var nytänkande och när det gällde Mustangen kom det en modell som kunde gå på blyfri bensin redan 1971. Blyfri bensin var nytt på marknaden och samtidigt som det fanns att tillgå kom den nya modellen från Mustang. Det som var lite negativt med den blyfria bensinen var att prestandan sjönk lite.

Mustangen började få konkurrens från modeller från andra bilmärken och det gjorde att försäljningen börja tappa eftersom de ansågs för stora och tunga.